2022-06-04 21:50:00

Sportski susret prvašića Cresa i Lošinja

Na Svjetski dan sporta, 25. svibnja 2022.godine, učenici 1.a i 1.b iz Cresa uz pratnju učiteljica Maje Medarić i Ljiljane Holik posjetili su učenike prvih razreda u OŠ Maria Marinolić u Malom Lošinju gdje je održan sportski susret prvašića u spotskoj dvoranni.

 

 Po dolasku u Mali Lošinj prvo smo posjetili OŠ Maria Martinolića gdje su nas dočekale ravnateljica Olivela Franković, učiteljice i učenici prvih razreda gdje smo marendali. Nakon marende smo posjetili Muzej Apoksiomena. Učenici su uz stručno vodstvo kroz Muuzej uživali u prilagođenim pričama o Apoksiomenu, zatim pogledali crtani film o druženju Apoksimena i miša koji je živio u peti kipa.

Nakon posjete Muzeju Apoksiomenu smo prošetali gradskom rivom i počastili se nezaobilaznim sladoledom.

Nakon toga su u sportskoj dvorani održane štafetne igre,igra Križić-kružić, graničar i povlačenje konopa. Iz OŠ Maria Martinolića su sudjelovali  1.a, b i c razred sa učiteljicama K. Rogić, B. Matovina Domazet, R. Kuljanić i S. Slavica te 1.a i b OŠ Frane Petrića sa učiteljicama Ljiljanom Holik i Majom Medarić.

Učenici su se pokazali spretnim, brzim i uspješnim u svim igrama. Susret je završio slatkim darivanjem uz nadu da će ovakvo druženje ponovno postati tradicionalno.

Slike pogledajte u galeriji.


Osnovna škola Frane Petrića Cres