Nastava > Projekti

Projekti i događanja

U posjetu pekari

U srijedu, 15. listopada učenici prvog, drugog i trećeg razreda posjetili su cresku pekaru. U pekari su se upoznali s raznim vrstama brašna koje je pekar izložio na stolu. On im je također objasnio kako od brašna napraviti kruh. Svi su učenici dobili svoj komad tijesta koji su oblikovali. Zatim su tijesto stavili na pladanj da se diže, a na kraju su ga ispekli u pećinici. Tek ispečena mirisna peciva učenici su ponijeli kućama.

Ana Pelčić, prof.


Priča za pet!

Učenici osmih razreda rado su se priključili gimnazijalcima u još jednoj akciji Crvenog križa "Solidarnost na djelu".
Ovogodišnja zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa održana je 9.listropada 2014. pod nazivom "Pomozimo stanovništvu poplavljenih područja Republike Hrvatske".
U Cresu, Orlecu, Valunu i Martinšćici vrijedni učenici prikupili su više od 4.000 kn za potrebite. Svakome tko je donirao simboličnih 5 kn uručen je novčani bon koji se može koristiti kao označivač stranica u knjizi uz poruku "...upravo je započela jedna lijepa priča... Priča za pet!"

Sonja Pokupec Salković, prof


Međunarodni dan starijih osoba

Učenici četvrtih razreda posjetili Dom za starije osobe u Cresu

U srijedu, 1. listopada, učenici 4.a i 4.b razreda s učiteljicom Ivom Mijatović posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Marko A. Stuparić u Cresu. Domaćine su iznenadili košarom punom prigodnih darova, pjesmom i plesom. Nakon odgledane predstave koju su učenici pripremili, štićenici Doma bili su oduševljeni te su im osmjesi bili na licima.

Lara Dragoslavić, 7.b


U OŠ Frane Petrića u Cresu obilježen Europski dan jezika

Nauči novi jezik i obogati sebe!
Learn a new language, get a new soul!

U petak, 26. rujna u našoj je školi obilježen Europski dan jezika. Europski dan jezika obilježava se odlukom Europske unije i vijeća Europe od 2001.godine. Ove godine učenici su proučavali  nejezična sredstva sporazumijevanja i izradili mnoge plakate koje su izložili po školskim hodnicima. U školskoj knjižnici su 25. rujna u popodnevnim satima organizirane dvije radionice za učenike od petog do osmog razreda.  Radionice su osmislile prof. Ana Boca-Velčić i prof. Ana Pelčić. Vodili su ih učenici 8.b razreda. Oni su izradili plakate i didaktički materijal o Brailleovom pismu i pismu koje je namijenjeno slijepim i slabovidnim osobama. Učenici Lucija Bravdica, Giulia Rodinis i Kristijan Blažević pripremili su izlaganja o Braillovom pismu i slovima znakovne abecede i podučili druge učenike ovakvom načinu neverbalnog sporazumijevanja. Tako su kroz igru sudionici radionice shvatili s kakvim se poteškoćama susreću slijepe, slabovidne i gluhe osobe u svakodnevnoj komunikaciji. U drugoj radionici učenici su upoznavali hrvatske i engleske frazeme i njihovo značenje. Frazeme je prikupio učenik Brian Bandera. Najuspješniji i najvrjedniji učenici bili su nagrađeni bombonima i čokoladama.

Filip Dlačić, 7.b